Slik slår du av auto-avspilling på Facebook

Denne teksten er av eldre dato. Jeg kan ikke garantere at alt som står her fremdeles stemmer. Oppdateringer kan ha skjedd siden da.


Da jeg surret rundt i Europa i sommer med bare delvis tilgang til internett, lot jeg meg stadig irritere av at Facebook insisterte på å spille av videoer direkte i strømmen min, selv da jeg var på 3G. Jeg var ikke lenge nok “på” om gangen til at jeg gadd å ta meg bryet med å skru av videoavspillinga, men i dag har jeg i alle fall funnet ut hvordan jeg kan gjøre det neste gang jeg skal ut å reise.

Her følger en enkel instruksjon til hvordan du kan gjøre det samme om du vil.

Slik slår du av auto-avspilling på pcen:

Klikk på den lille pilen helt til høyre i Facebook-vinduet og velg innstillinger (settings om du har Facebook på engelsk)
Klikk på den lille pilen øverst til høyre i Facebook-vinduet og velg innstillinger (settings om du har Facebook på engelsk)
Velg deretter video og så velger du av eller off på nedtrekksmenyen for å skru av direkteavspilling av video.
Velg så “video” og deretter “av” eller “off” på nedtrekksmenyen for å skru av direkteavspilling av video.

På mobilen (iOS) kan du gjøre det på følgende måte:

Klikk deg inn på innstillinger. Deretter blar du deg ned til du finner applikasjonen Favcebook. Dersom du ikke er logget inn her, må du gjøre det først. Deretter velger du alternativet "innstillinger" igjen og deretter "autoavspilling". Her kan du velge å skru helt av, eller å la videoer spille av automatisk når du er koblet til trådløst nett, eller at det spiller av hele tiden. Jeg har for øyeblikket valgt kun på trådløst nett.
Klikk deg inn på “Innstillinger” på selve telefonen. Deretter blar du deg ned til du finner applikasjonen Facebook. Dersom du ikke er logget inn her, må du gjøre det først. Deretter velger du alternativet “Innstillinger” igjen og deretter “autoavspilling”. Her kan du velge å skru helt av, eller å la videoer spille av automatisk kun når du er koblet til trådløst nett. Eventuelt at det spiller av hele tiden. Jeg har for øyeblikket valgt kun på trådløst nett.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *